Proiect local inițiat de Primăria orașului Copșa Mică, în anul 2015, de conştientizarea a populaţiei oraşului cu privire la importanţa curăţeniei şi a păstrării acesteia pentru mediu şi viaţă în general (citește).
|
Proiect local de informare a populației și comunității cu privire la modul de realizare a finanțării instituțiilor de învățământ din oraș, de către Primărie și Consiliul Local. Proiectul a fost inițiat de Primăria orașului în anul 2013 și se desfășoară anual în toate instituțiile de învățământ din oraș (citește).
|
Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută ca un exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale. Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” a participat la competiție în anul 2015 (citește).
|
Asociația Ateliere Fără Frontiere derulează un program de dotare cu calculatoare a școlilor pentru facilitarea dobândirii de către elevi a competenţelor digitale, în scopul de a contribui, în final, la asigurarea competitivităţii economice. Proiectele școlii au fost premiate la edițiile programului din anii 2013 și 2014 (citește).
|
Programele Junior Achievement axate pe educaţie economică, antreprenorială, financiară şi de orientare profesională, se implementează în școală din anul 2008 și sprijină elevii în dobândirea și/sau perfecționarea unor competențe importante pentru viață, antreprenoriale și profesionale (citește).
|
„Firma de exercițiu” reprezinta modelul simulat al unei intreprinderi reale, fiind o metodă interactivă și modernă de învăţare care contribuie la dezvoltarea spiritului antreprenorial și formarea aptitudinilor personale si profesionale necesare în domeniul economic (citește).
|
Proiectul care se încadrează în programul de Acțiune Comunitară inițiat de Ministerul Educației cuprinde activităţi pe care elevii și profesorii le desfășoară în folosul altor copii sau persoane care, din diverse motive, sunt marginalizate sau chiar excluse de la viaţa societăţii (citește).
|
Proiect județean care vizează punerea în valoare a pasiunii pentru lectură și urmărește șă ofere un cadru de demonstrare a abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor dobândite în context nonformal (citește).
|
„Parcul meu - un colț de vis!” a fost realizat de elevii și profesorii școlii în cadrul proiectului POSDRU „MaST Networking - Calitate în dezvoltarea competențelor de matematică, științe și tehnologie” și a fost premiat în Competiția <Școala MaST-TOP> (citește).
|
În cadrul competiției Proiectelor de Granturi de Dezvoltare Școlară, Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” a obținut finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui Centru de Cercetare și Informare”, un proiect care sprijină îmbunătățirea calității procesului de predare - învățare prin activități extracurriculare (citește).
|
Proiectul promovează dezvoltarea respectului pentru valorile naționale prin cunoașterea activității și a rezultatelor deosebite obținute de personalități marcante din diferite domenii, al căror nume îl poartă azi unele instituții de învățământ (citește).
|