1, 2, 3 Play math with me! este un proiect Erasmus+ de schimb interșcolar, care se va desfășura în cadrul unui parteneriat strategic de educație școlară, în colaborare cu unități școlare din Spania, Slovenia, Polonia și Turcia, în perioada 2018-2020. Perfecționarea cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar care se va realiza în cadrul proiectului prin activități comune și schimb de experienta și bune practici, vizează în principal dezvoltarea abilităților copiilor și elevilor de vârste mici în învățarea matematicii (citește).
Proiect de mobilitate în domeniul formării profesionale - VET (Învățământ profesional și tehnic) finanțat în cadrul programului Erasmus+, prin care 14 elevi ai școlii care se pregătesc în domeniul electronică-automatizări își vor perfecționa competențele profesionale efectuând un stagiu de 2 săptămâni într-o firmă de profil din Sevilla, Spania. Elevii vor fi însoțiți de 2 cadre didactice. Tematica stagiului este studiul circuitelor electronice utilizate în construcția dronelor (citește).
Proiect de mobilitate în domeniul educației școlare finanțat în cadrul programului Erasmus+, elaborat în scopul modernizării procesului instructiv-educativ prin participarea cadrelor didactice la cursuri de formare în țări europene (citește).
|
„Abordări inovative și multiculturale în domeniul textil” - parteneriat Leonardo da Vinci cu școli din Turcia, Italia, Bulgaria și România (mai multe).
|
Proiect de parteneriat multilateral Comenius „Moda în muzee”, care a prilejuit colaborarea cu elevi și profesori din Italia, Turcia și Finlanda (citește).
|
„Optimizarea performanțelor elevilor cu ajutorul elevilor”, un proiect eTwinning, bazat pe un concept Junior Achievement (compania), dezvoltat ca proiect multilateral Comenius cu parteneri din Germania și Polonia (aici).
|
În parteneriat cu școli din Franța și Italia a fost derulat, în perioada 2006-2007, proiectul „Limbajul european al modei” care a fost prelungit doi ani (2007-2009) după începerea programului Lifelong Learning (citește).
|
Proiecte europene nefinanțate care promovează colaborarea și cooperarea elevilor și profesorilor din spațiul european, prin utilizarea platformei eTwinning, în derularea diverselor activități (citește).
|
Proiectul este inițiat și derulat pentru elevii de liceu în scopul facilitarea integrării sociale şi pentru promovarea cetăţeniei active şi responsabile a acestora în ţară şi oriunde în spaţiul Uniunii Europene (mai multe).
|
Programul Phare a asigurat asistenţă financiară nerambursabilă în scopul pregătirii aderării țărilor la Uniunea Europeană. Grupul Școlar „Nicolae Teclu” Copșa Mică a beneficiat de finanțare în cadrul proiectului <Coeziune economică și socială> destinat unităților de învățământ profesional și tehnic din zonele defavorizate (citește).
|